Fintro Oostakker

|

+ 32 9 251 23 24

|pattyn-sax@fintro.be

Verzekeren - Burgerlijke aansprakelijkheid Privé Leven

Terug

Burgerlijke aansprakelijkheid Privé Leven

De verzekering B.A. Privé Leven (“of Familiale verzekering”) dekt de schade die u of iemand uit uw gezin aan derden veroorzaakt. Het betreft enkel de schade buiten contract, dus zonder dat u met deze persoon een overeenkomst heeft.
Voorbeeld : U rijdt met uw fiets tegen een geparkeerd voertuig aan. De schade aan de auto zal door uw familiale worden vergoed.

In de familiale polis is ook steeds een rechtsbijstand voorzien. Deze recupereert voor u de schade bij tegenpartij en zal indien nodig een advocaat naar keuze aanstellen om u te verdedigen op de Rechtbank.
Voorbeeld: u wordt aangereden door een auto terwijl u het zebrapad oversteekt. Tegenpartij is verantwoordelijk maar kan de omvang van uw schade betwisten. In dit geval zal uw zaak door een rechter worden beslist. Uw rechtsbijstandsverzekering betaalt de erelonen en kosten van uw advocaat.

In B.A. zijn er specifieke uitbreidingen mogelijk :

  • Bent u eigenaar van paarden ? U kan bijkomend BA Paard onderschrijven
  • Heeft u een tuinier of poetshulp? Iedereen die huispersoneel voor huishoudelijke prestaties van overwegend manuele aard tewerk stelt, wordt als werkgever beschouwd en is altijd onderworpen aan de sociale zekerheid. Hiervoor kan de polis ‘huispersoneel’ een oplossing bieden.
  • Sommige verzekeraars bieden een ‘fietsverzekering’ aan