Fintro Oostakker

|

+ 32 9 251 23 24

|pattyn-sax@fintro.be

Verzekeren - Auto

Terug

Auto

Elk gemotoriseerd voertuig dat zich op de openbare weg begeeft, moet een verplichte wettelijke verzekering ‘burgerlijke aansprakelijkheid’ (B.A.) onderschrijven. Het dekt de materiële en lichamelijke schade toegebracht aan derden.

De materiële schade aan uw eigen auto en de lichamelijke schade van de bestuurder die het ongeval veroorzaakt, zijn NIET gedekt in de waarborg B.A..

Deze kunt u WEL als extra aanvulling onderschrijven: 
wenst u zich te verzekeren tegen vandalisme, eigen materiële schade, brand diefstal, glasbreuk, natuurkrachten met o.a. storm- en hagelschade, aanrijding met dieren dan neemt u best ‘omnium’ voor uw voertuig.Voor uzelf is er de bestuurdersverzekering.

In sommige gevallen kan u zeer voordelig uw autoverzekering uitbreiden met een assistance of bijstandsverzekering waarbij u 24u/24 pechverhelping in België en Europa geniet mét takeldienst en vervangwagen.

Onontbeerlijk bij uw autoverzekering is de waarborg ‘rechtsbijstand’. Deze kan u combineren met uw autopolis, maar desgewenst ook via een afzonderlijke specifieke rechtsbijstandsverzekeraar.